top of page

Bliv  valkendorfianer

Optagelse og ansøgning

For at kunne søge ind skal man have bestået halvandet års normeret studietid (90 ECTS). Blandt ansøgerne udvælges nogle til en samtale med Central Komiteen som består af kollegiets efor, FCK, én af IC’erne og en alumnerepræsentant. For at blive optaget er det nødvendigt at komme til samtalen. En alumne vælges primært ud fra sin lyst til at deltage i og bidrage til kollegiet. Man kan bo på Valkendorfs Kollegium i maksimalt 5 år eller indtil 3 måneder efter endt studietid. Ansøgere, der ønsker at bo på kollegiet i 2 år eller mere, vil blive foretrukket.

I din motiverede ansøgning vil vi gerne høre om hvem du er, hvad du interesserer dig for, og hvad du forventer af kollegielivet.

Du må gerne inkludere billeder og illustrationer i din ansøgning.

Kollegiet

"Jeg blev Valkendorfianer, høj're kan man ikke nå. Åh, hvor godtfolk ikka aner, om hvad godtfolk ej kan få. Jeg blev dus med traditioner, som har svundne seklers ånd, jeg fandt levende idoler, jeg har knyttet venskabs bånd."

 

I dag bor vi 22 alumner i det skønne gamle hus på Sankt Peders Stræde i hjertet af København. Til kollegiet er der for- og baghave med rosenbede, frugttræer, højbede og en græsplæne med plads til både at grille, solbade og spille volley. Værelserne er fordelt på fire etager, hvor der deles køkken, toilet og bad. Fællesarealerne omfatter spisestue (Lektoriet), læserum (Rubinen) og tv-stue. Der er traditionsrige fester med dans til den lyse morgen, madklub to gange om ugen og fællesarbejdsdage spredt ud over hele året.

 

Da vi er så relativt få, er det vigtigt at alle alumner er socialt
engagerede og har lyst til at være en del af huset. Alle alumner besidder et embede, hvilket betyder at vi alle bidrager til kollegiet og tager ansvar for husets trivsel. Du kan læse mere om embederne her.

Seneste ledige alumnepladser
Ledige pladser
  • 1 ledig plads til en studerende ved Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet pr. 15/9/2024

  • ledig plads til en studerende ved Danmarks Tekniske Universitet pr. 15/9/2024.

Husk også at downloade ansøgningskemaet.

Har du spørgsmål til ansøgning og optagelse, så skriv en mail til: 

fck.valkendorf@gmail.com

bottom of page