top of page

Bliv  valkendorfianer

Optagelse og ansøgning

For at kunne søge ind, skal man have bestået halvandet års normeret studietid (90 ECTS). Blandt ansøgerne udvælges nogle til en samtale med Central Komiteen som består af kollegiets efor, FCK, én af IC’erne og en alumne. En alumne vælges primært ud fra sin vilje til at indgå aktivt i kollegiets drift, sit sociale engagement og sine eventuelle personlige spidsfindigheder og egenskaber. Man kan bo på Valkendorfs Kollegium i maksimalt 5 år eller indtil 3 måneder efter endt studietid.

 

I den motiverede ansøgning vil vi gerne vide nærmere om hvem du er, hvad du interesserer dig for og hvad du forventer af kollegielivet. Ud fra ansøgningerne udvælges et antal ansøgere, som bliver indkaldt til samtale på kollegiet med vores efor og tre alumner. For at blive optaget er det nødvendigt at komme til samtalen.

Kollegiet

"Jeg blev Valkendorfianer, høj're kan man ikke nå. Åh, hvor godtfolk ikka aner, om hvad godtfolk ej kan få. Jeg blev dus med traditioner, som har svundne seklers ånd, jeg fandt levende idoler, jeg har knyttet venskabs bånd."

 

I dag bor vi 22 alumner i det skønne gamle hus på Sankt Peders Stræde i hjertet af København. Til kollegiet er der for- og baghave med rosenbede, frugttræer, højbede og en græsplæne med plads til både at grille, solbade og spille volley. Værelserne er fordelt på fire etager, hvor der deles køkken, toilet og bad. Fællesarealerne omfatter spisestue (Lektoriet), læserum (Rubinen) og tv-stue. Der er traditionsrige fester med dans til den lyse morgen, madklub to gange om ugen og fællesarbejdsdage spredt ud over hele året.

 

Da vi er så relativt få, er det vigtigt at alle alumner er socialt
engagerede og har lyst til at være en del af huset. Alle alumner besidder et embede, hvilket betyder at vi alle bidrager til kollegiet og tager ansvar for husets trivsel. Du kan læse mere om embederne her.

Seneste ledige alumnepladser
Ledige pladser

Vi har lige nu ingen ledige pladser

Download opslaget her (PDF)

Husk også at downloade ansøgningskemaet.

Har du spørgsmål til ansøgning og optagelse, så skriv en mail til: 

fck.valkendorf@gmail.com

bottom of page